Kaip kovoti su augmenija siūlėse? 

Nors grindinio trinkelės – vienos ilgaamžiškiausių ir atspariausių aplinkos poveikiui, jų priežiūra reikalauja išmanymo. Kone aktualiausia problema – ne vejoje, bet tarp trinkelių želianti žolė. Kaip čia galėtų padėti užpildai? 

Specialistai įspėja – trinkelių negalima kloti išsyk ant grunto, kitaip žolių augimas ilgainiui taps nemenku galvos skausmu. Kovai su žolėmis galima pasitelkti specialius rišiklius, kurie pralaidūs vandeniui, tačiau sykiu apsaugo nuo nepageidaujamos augmenijos.  

Nors sintetinė derva, skirta siūlėms užpildyti, brangesnė nei tradicinis cementas, kainų skirtumą kompensuoja mažesnis medžiagos, reikalingos kvadratiniam metrui siūlių užpildyti, kiekis. Skaičiuojama, kad sintetinės dervos užpildas paviršiaus santykiniam vienetui sudaro nuo 1/3 iki 1/4 kiekio lyginant su cementinio užpildo kiekiu. Be to, būtina įvertinti visas su darbu susijusias išlaidas. Dirbant su sintetiniu užpildu, prireiks tik trečdalio viso laiko, kurio prireiktų dirbant su cementiniu užpildu. Tad kaip kovoti su augmenija siūlėse? 

Kaip kovoti su augmenija siūlėse?  Specialūs užpildai – tinkami bet kokiai dangai

Tokie mišiniai tinka natūralioms, klinkerio ar betoninėms dangoms terasose, soduose, parkuose. Palyginti su į grindinio trinkelių tarpus pilamu smėliu arba cementu, kurie po kurio laiko išplaunami lyjant lietui ar šluojant, galiausiai, mechaniniu gramdymu, kas taip pat mažai tepadeda, naudojant specialius rišiklius medžiaga iš siūlių neišsiplauna, paviršius galima prižiūrėti plaunant aukšto slėgio srove. Jei grindinys paklotas individualiame ar daugiabučio kieme, čia daug patogiau vaikščioti su aukštakulniais jų nepažeidžiant ar važiuoti dviračiu, nerizikuojant, kad ratas įstrigs grindinyje. Beje, siūlės su cemento užpildu dėl aplinkos poveikio greitai suyra – cementas nelaidus vandeniui ir visiškai neelastingas. Netvirti siūlių užpildai turi įtakos grindinio nestabilumui, o šis sudarko visą grindinio paviršių.

Siūlių užpildai. Ar sudėtinga įrengti?

Beje, naudojant specialius rišiklius pakanka 5–10 minučių visiškai užpildyti kv. metrą siūlės. Toks būdas 20 proc. ekonomiškesnis nei dirbant su tradiciniais cemento mišiniais. Skaičiuojama, jog naudojant valymo mašinas po pirmojo išvalymo siūlės suardomos iki 2 cm gylio, po antrojo valymo – iki 3,5 cm. Reguliariai valant paviršius, siūles tvarkyti jas nuolat užpildant gali prireikti kas du mėnesius, o tai gali kainuoti nuo 0,4  iki 1 euro už kv. m. Per metus susidaro nemenka suma –  nuo 2,40 iki 6 eurų.

Siūlių užpildai

Grindinys, kuris klojamas be tvirtų siūlių, po kurio laiko atrodo neestetiškas ir netvarkingas. Tako viduryje ima stiebtis piktžolės, per samanas ar besikaupiantį purvą grindinio paviršiaus akmenys ilgainiui praranda savo natūralią spalvą. Siūles tenka dažnai ir reguliariai valyti nuo purvo bei samanų. Daug laiko ir pastangų prireikia norint atnaujinti paviršių, tačiau toks efektas trumpalaikis. Beje, siūlės trūkinėja ir suyra esant žemai temperatūrai, valant paviršių labai svarbu trinkelių nepažeisti, nes pradinio vaizdo jos jau neatgaus.

Produktas – kovai su augalija

Kovai su nepageidaujama augmenija vienas pagrindinių sintetinių dervų mišinių gamintojų, skirtų grindų dangoms – „ROMEX® GmbH“, gali pasiūlyti produktus, kurie sutvirtina visus paviršius, takelius ir aikštes, padaro vandeniui pralaidžius ir nereikalauja nuolatinės priežiūros. ROMEX® produktai tinka beveik visiems natūraliems akmens gaminiams, taip pat betono, keramikos granito bei klinkerio akmenims.

Kviečiame susipažinti su mūsų klientų sėkmės istorijomis. Galėtume dalintis daugybe atsiliepimų kai klientai metų metais vargę su siūlėmis, nuolat skirdavę vasaros savaitgalius kiemo priežiūrai ir, pasiraitojus rankoves, tame tarpe ir siūlių ravėjimui, įsigiję produktą yra labai patenkinti. Klientas pasidalino, kad anksčiau leisdavęs laisvalaikį dangos priežiūrai dabar gali mėgautis tiesiog maloniu ir estetišku vaizdu. Augalų šalinimas tikrai nėra tas užsiėmimas, kuris vertas jūsų laiko, o mes turime sprendimus – siūlių užpildus. Siūlių užpildai gali būti pritaikomi bet kokiai dangai, bet kokiems poreikiams. Parenkant siūlės užpildą svarbūs momentai yra dangai teksiančios / planuojamos apkrovos ir siūlės plotis. Mūsų pardavimų padaliniuose galite pasikonsultuoti apie tinkamiausią sprendimą būtent jūsų dangai.

Tad geriausias atsakymas klausimui Kaip kovoti su augmenija siūlėse? yra naudoti siūlių užpildą ir .. nebeliks su kuo kovoti. O kad danga džiugintų visus metus, kviečiame pavartyti mūsų blogą – jame rasite daugiau patarimų ir pavyzdžių apie dangos priežiūrą.

Kaip kovoti su augmenija siūlėse?
Easy siūlių užpildas

Easy produkto siūlomi sprendimai

Samanos dangoje

Rock on Rock 2 - samanų valymo priemonė

Flex Joint

Elastingas siūlių užpildas

Danga

Dangos priežiūra šiltuoju metų laiku