Šiltuoju metų laiku nėra nieko maloniau laiką leisti lauke, gryname ore, zonose, kuriose greičiausiai rasime ir trinkelių dangą. Ką daryti, kaip prižiūrėti dangą, kad ji džiugintų ir sukeltų malonius estetiškus jausmus. Kaip neteisingai vykdoma dangos priežiūra gali ilgam apkartinti malonumą leisti laiką lauke?

Kodėl gaminiai “blunka” ir kaip atstatyti dangos spalvą?

Dito gaminys dengtas daugiaspalve Granit. Dangos priežiūra.
Dito gaminys dengtas daugiaspalve Granit

Dangos priežiūra po šaltojo laikotarpio

Jau aptarėme kaip prižiūrėti dangą šaltuoju metų laiku. Kviečiame darsyk peržiūrėti čia. O kaip gi atrodo dangos prižiūra po šaltojo laikotarpio? Norint tinkamai paruošti dangą būsimam šiltajam sezonui būtina ją nuplauti su aukšto slėgio vandens čiurkšle, pakeisti sutrūkusias ar pažeistas trinkeles naujomis ir įsitikinti, kad siūlės yra pilnai užpildytos.

Kaip plauti?

Idealiausia dangą po žiemos pirmiausia nušluoti neabrazyvia šluota ar šepečiu. Taip mechaniškai panaikinus nešvarumus, primygtinai rekomenduojame paviršių nuplauti aukšto slėgio įtaisu.

Šiuo metu rinkoje gausus pasirinkimas, mūsų kolegos Karcher rekomenduoja plovimui naudoti aparatus, plaunančius paviršius karštu vandeniu. Aparate esantis vanduo pašildomas iki beveik 90 laipsnių ir tokiu vandeniu nuplaunamas paviršius. Plaunant pasišalina dulkės, nešvarumai, trinkelės atgauna buvusią spalvą. Įsitikinkite patys – video matome, kad spalva blunka gaminio paviršiui užsiteršus žiedadulkėmis, dulkėmis ir nešvarumui. Perskeltos trinkelės pavyzdys parodo, kad viduje esantis sluoksnis lieka toks pat ryškus, kaip ir eksploatavimo pradžioje.

Itin svarbu – siūlių užpildymas

Po plovimo darbų labai svarbu, kad grindinio siūlės būtų pakartotinai užpildytos. Tinkamai užpildytos siūlės – neatskiriama dangos priežiūros dalis ir tinkamos eksploatuoti, saugios dangos garantas.

Siūlome pasvarstyti ir nuspręsti ar norite siūles užpildyti atsijomis ar mūsų rekomenduojamu Romex rišamuoju smėliu. Skirtumas tarp šių gaminių toks, kad užpildžius siūles atsijomis, jas reikia nuolat papildyti. Papildyti teks ir po stipresnio lietaus, ir po suplanuotų plovimų. Tuo tarpu Romex rišamasis smėlis yra ilgalaikis sprendimas – panaudoję šį produktą, galėsite užmiršti siūlių pildymą 3-5 metus.

Dangos priežiūra – impregnantai

Tvarkinga ir švari danga, tačiau norėtųsi, kad tokia liktų kuo ilgiau? Norite atgaivinti spalvą? Rekomenduojame rinktis dangą impregnuojančias priemones. Jos atgaivina spalvą – gaminiai tampa ryškesni, labiau apsaugoti nuo aplinkos taršos. Tačiau impregnanto sluoksnis ilgainiui nusitrina.

Hollister

Dangų projektavimo taisyklės

Naujiena - Rock on Rock produktai

Orange granit daugiaspalvė

Praktiniai patarimai: kaip išvengti klaidų įsirengiant dangą

Hansa

Trinkelių dangos priežiūra žiemą