Nuožula – tai, kas pirmą syk susidūrus su betono gaminiais nuolat sukelia nuostabą. Kas tai, kodėl tiek daug dėmesio skiriama šiam septynių raidžių žodžiui? Kuo ji ypatinga, kas tai? Imkime ir išsiaiškinkime viską nuosekliai.

Tad kas gi ta nuožula? Ar visi gaminiai jas turi?

Pabandykime įsižiūrėti į šių dviejų gaminių kraštelius? Ar matote, kuo jie skiriasi? Teisingai, nuožula!

Klasikinis produktas su nuožula

Gaminys su nuožula – klasikinis produktas su įprastine nuožula

Mikronuožula

Gaminys Nida – su mikronuožula – lyginant su įprastiniu gaminiu, nuožula vos matoma

Nuožula yra vadinama betono gaminio išorinė kraštinė, kuri gali būti itin pastebima arba vos matoma. Puikiausiai nuožulą iliustruosianti kairėje esanti nuotrauka – puikiai matomas išorinės kraštinės griovelis. Tokia ypatybe pasižymi visi klasikiniai gaminiai.

Tačiau nuožula gali būti ir vos matoma – kitaip vadinama mikronuožula arba suapvalinta nuožula.Tokius gaminius rasite mūsų produktų segmente – modernūs gaminai. Nuotrauka – dešinėje.

Bet koks skirtumas?

Skirtumas tikrai didelis. Pirmiausia – skirtumą išgirsite – gaminiai su mikro nuožula / suapvalinta nuožula eksploatuojant grindinį kels mažiau triukšmo, nei gaminiai su klasikine. Tikrai esate girdėję kaip nemaloniai gali bumbsėti visos ratuotos priemonės: prekių vežimėliai, paspirtukai, riedlentės!

Antra, modernūs gaminiai estetiškai atrodo geriau – maloniau akiai, estetiškiau, bei sukuria modernų įvaizdį (štai kodėl taip pavadintas segmentas).

Kartais tenka išgirsti klientų pasidalinimus, kad klojėjai mieliau rekomenduoja klasikinius gaminius. To priežastis – modernūs gaminiai reikalauja daugiau kruopštumo ir kiek didesnių klojimo laiko sąnaudų nei įprasti, klasikiniai gaminiai.

Modernūs ar klasikiniai? Kokius pasirinkti?

Siūlome platų asortimentą tiek modernių tiek klasikinių produktų, tad pasirinkti galite atsižvelgdami į:

    • suprantama, nuožulą
    • gaminio formą ir aukštį
    • drąsiai eksperimentuokite ir rinkitės spalvotus, daugiaspalvius ar natūralaus akmens gaminius. Visuomet skatiname klientus pasižvalgyti į pavyzdžius ir nebijoti eksperimentuoti!
Tad imkime ir palyginkime!

Kviečiame pažvelgti į dvi projektų galerijas: pirmojoje – modernūs gaminiai, antrojoje – klasikiniai.

Štai modernūs gaminiai, kurie gali būti įvairių matmenų, formų, spalvų ir faktūrų.

Žemiau – klasikiniai gaminiai.

Mažoka pavyzdžių?  Visuomet kviečiame įkvėpimo pasisemti mūsų projektų galerijoje. Ją rasite svetainėje, skirsnyje Įgyvendinti projektai.

SVARBU!
Pasirinkę bet kuriuos gaminius savo aplinkos gražinimui, nepamirškite užpildyti siūlių. Visuomet rekomenduojame į tai pasižiūrėti kaip į investiciją ir rinktis ilgalaikį sprendimą, atlaisvinsiantį nuo nuolatinio siūlių pildymo – tai mūsų asortimente esantis produktas – drenuojamas smėlis. Produktas gaminamas Vokietijoje, kompanijoje Romex GmbH ir pasižymi tokiomis savybėmis kaip: lengvai įrengiamas, ilgalaikis, drenuojantis, patvarus produktas. Standartiškai siūlomos smėlio, pilka ir bazalto (tamsi pilka) spalvos.
Hollister

Dangų projektavimo taisyklės

Orange granit daugiaspalvė

Praktiniai patarimai: kaip išvengti klaidų įsirengiant dangą

Grindinio idėjos

Ogmios miestas parkingo zona

Grindinio trinkelės ar asfaltas?